Hjem » Nyt plantebeskyttelsesrør af bomuld og harpiks i Tyskland

Nyt plantebeskyttelsesrør af bomuld og harpiks i Tyskland

Det tyske tekstilfirma, Go Natural Future, har udviklet et plantebeskyttelsesrør af bomuld og harpiks, som alternativ til de mere almindelige polymer-produkter.

De nye rør er lavet af vævet bomuld og harpiks for at imødekomme de nye tyske regler, der forbyder brugen af plastikprodukter i skovbruget. Rørene blev præsenteret på den tyske skovbrugs-messe, Forst Live i Offenburg den 12.-14. april under produktnavnet Tree Hugger.

Go Natural Future har udviklet vækstrørene så de tillader fugt og lys at trænge gennem materialet, hvilket er vigtigt for at give nyplantningerne en god overlevelsesprocent. De hævder at levetiden for Tree Hugger vækstrørene er mindst fem år og at de er 100% biologisk nedbrydelige uden at efterlade spor af mikroplast i skovmiljøet. Der er endda blevet lavet en uofficiel test af hvad der sker hvis en skovbrand raser gennem et skovrejsningsområde. Her fremhæver producenten at traditionelle polypropylenrør potentielt vil efterlade smeltet materiale i skovbunden, hvor Tree Hugger-rørene er 100% organiske og derfor ikke efterlader andet end almindelig aske, hvis de bliver brændt.

Den nye type vækstrør er endnu ikke markedsført på det danske marked, hvor plastikrør stadig er meget almindelige, men udviklingen hen imod et mindre forbrug af plastikprodukter, gør at der ganske naturligt vil blive introduceret flere plastik-frie produkter på markedet. Der findes allerede vækstrør af træ hos danske forhandlere. Disse er dog ofte flere gange så dyre som polymer-vækstrør. Fremtiden vil vise om vækstrør af naturfibre kan udkonkurrere plastikken.

Et 100% biologisk nedbrydelige produkt der ikke efterlade spor af mikroplast i skovmiljøet. Foto: gonaturalfuture.dk

Kilde: https://gonaturalfuture.de/

For yderligere information, kontakt venligst Jan Marcher Jensen, jmj@dmoge.dk, +45 7641 3666.


Se nyheder med samme emne

Klik på det emne du finder interessant og se andet spændende indhold


Læs også:

Kontakt os

Har du spørgsmål? Så kontakt os endelig.

Lad os hjælpe dig videre

Vores konsulenter har erfaring og viden, som gør, at du får bedst mulig rådgivning.

T: +45 7585 8355
M: post@dmoge.dk